Порядок денний засідання Комітету 20.04.2016

Опубліковано 20 квітня 2016, о 10:56

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Верховна Рада УкраїниКОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

___________________________________________________________

(вул. Шовковична, 4, кімн.306, о 14.30)

 

20 квітня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище (р.№3198, н.д. О.Недава та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії (р.№3198-1, н.д. О.Домбровський та ін.).

Проект Закону про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження полімерних пакетів (р.№3237, н.д. М.Поляков та ін.).

Проект Закону про упаковку та відходи упаковки (р.№4028, н.д. А.Бабак та ін.).

Проект Закону про внесення зміни до статті 23 Кодексу України про надра (р.№4347, н.д. А.Вадатурський).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо забезпечення органами місцевого самоврядування виділення земельних ділянок особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи під будівництво гаражів для автомобілів) (р.№4112, н.д. О.Сугоняко).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості ґрунтів (р.№4356-1, н.д. В.Гуляєв, Г.Кривошея).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище) (р.№3199, н.д. О.Недава та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо включення податку за виробництво й імпорт упаковки та товарів в упаковці до екологічного податку) (р.№3199-1, н.д. Н.Южаніна та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запобігання негативної дії відходів кінцевого споживання продукції на навколишнє природне середовище (р.№3200, н.д. О.Недава та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами) (р.№3200-1, н.д. О.Домбровський та ін.).

Проект Закону про внесення зміни до статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо погодження надання надр у користування (р.№4330, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування особливості справляння рентної плати за користування надрами для видобування газу природного (р.№4317, н.д. Ю.Тимошенко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо погашення заборгованості за електричну енергію (р.№4272, н.д. І.Насалик та ін.).

Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України товарів, що використовуються у лісовому господарстві) (р.№4343, н.д. П.Дзюблик та ін.).

Проект Закону про внесення змін до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України (щодо особливостей оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються у лісовому господарстві) (р.№4344, н.д. П.Дзюблик та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за окремі злочини проти довкілля (р.№4321, н.д. А.Артеменко та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства (р.№4367, н.д. К.Усов).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (щодо відміни сплати адміністративного збору окремим групам громадян) (р.№4278, н.д. І.Сисоєнко, А.Шинькович).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (р.№4325, н.д. Ю.Тимошенко, І.Кириленко).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо ввезення на митну територію України спеціальних транспортних засобів) (р.№4391, н.д. І.Рибак).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель (р.№4355, н.д. Т.Кутовий та ін.).

 

Інші питання:

Про внесення змін до Плану роботи Комітету на період четвертої сесії восьмого скликання.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку