Засідання Комітету № 42 від 02.09.2020

Опубліковано 02 вересня 2020, о 17:37

 Комітет 

02 вересня 2020 р. у режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного, Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітет розглянув питання про лист народного депутата України Фельдмана О.Б. щодо критичного забруднення атмосферного повітря у місті Харкові та прийняв рішення звернутися із запитом до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради та Харківської міської ради про надання Комітету інформації про стан дотримання підприємствами ТОВ «Харківський лакофарбовий завод «ФАРБОСС», ПАТ «Слобожанський коксовий завод», ТОВ ТД «ТЕРМОЛАЙФ-УКРАИНА», ТОВ «Завод Еластомер» та ТОВ «Коксовий завод «Новомет» вимог природоохоронного законодавства, а також про вжиті заходи для зменшення викидів у атмосферне повітря у місті Харкові.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування (реєстр. № 2765), внесений народними депутатами України Маріковським О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В. та  іншими народними депутатами України (друге читання), Комітет вирішив врахувати викладені пропозиції, надати Голові Комітету право, при необхідності, вносити техніко-юридичні правки до законопроекту під час його підготовки до розгляду у другому читанні та внести на розгляд Верховної Ради України зазначений законопроект для прийняття його у другому читанні та в цілому як Закону.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Закону України «Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту»(реєстр. № 3751), внесений Кабінетом Міністрів України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу.

Було заслухано інформацію про План роботи Комітету з питань екологічної політики та природокористування на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийнято рішення інформацію взяти до відома, у зв’язку з продовженням адаптивного карантину в Україні до 31 жовтня 2020 року не проводити: виїзне засідання Комітету до Івано-Франківської області на тему: «Збереження та раціональне використання лісових ресурсів України», виїзне засідання Комітету до міста Харків на тему: «Про проблеми реалізації державної екологічної політики України на Харківщині та шляхи їх вирішення» та виїзне засідання Комітету до Донецької та Луганської областей на тему: «Про проблеми затоплення шахт і забруднення питної води в межах Донецької і Луганської областей». Провести в першій половині листопада 2020 року слухання у Комітеті тему: «Про проблеми затоплення шахт і забруднення питної води в межах Донецької і Луганської областей» у режимі відео-конференції.

Заслухавши інформацію про утворення підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря, прийнято рішення утворити підкомітет з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря на чолі з народним депутатом України Василенко Л.В. Доручити голові підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря Василенко Л.В. підготувати на розгляд Комітету проект предметів відання підкомітету та пропозиції щодо його персонального складу.

Також, було заслухано інформацію про листи народного депутата України, члена Комітету Матусевича О.Б. щодо включення до складу підкомітетів та народного депутата України, заступника Голови Комітету Маріковського О.В. щодо участі у складі підкомітету з питань поводження відходами. Комітет вирішив інформацію взяти до відома, включити народного депутата України, члена Комітету Матусевича О.Б. до складу таких підкомітетів: підкомітет з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду; підкомітет з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів. Включити народного депутата України, заступника Голови Комітету Маріковського О.В. до складу підкомітету з питань державної політики у сфері поводження з відходами.

Розглянувши питання про лист народного депутата України Бондаря М.Л. щодо надання від Комітету кандидатури до складу робочої групи з трансформації вугільних регіонів, Комітет прийняв рішення запропонувати включити до складу робочої групи з трансформації вугільних регіонів, яка створюється в підкомітеті з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народних депутатів України, членів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування: Маріковського О.В., Василенко Л.В., Овчинникову Ю.Ю. та Шахова С.В.

Комітетом було заслухано інформацію про розміщення центрального апарату Держекоінспекції у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області та вирішено інформацію взяти до відома.

За результатами розгляду питання про лист Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо формування міжвідомчої комісії з питань вивчення техногенного впливу, контролю та моніторингу роботи Єристівського гірничо-збагачувального комбінату в Кременчуцькому районі Полтавської області, Комітет підтримав рішення надати Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів кандидатуру народного депутата України, заступника Голови Комітету Криворучкіної Олени Володимирівни для включення до міжвідомчої комісії з питань вивчення техногенного впливу, контролю та моніторингу роботи Єристівського гірничо-збагачувального комбінату в Кременчуцькому районі Полтавської області.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку