Засідання Комітету № 112 від 02.02.2022

Опубліковано 02 лютого 2022, о 17:52

 Комітет 

02 лютого 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до статті 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» щодо охорони тварин, занесених до Червоної книги України (реєстр. № 6314), поданий народним депутатом України Кузьміних С.В. Метою законопроекту визначено дотримання принципів, правил та практик щодо охорони та захисту диких тварин відповідно до норм міжнародних екологічних угод та удосконалення норм і положень чинного законодавства щодо охорони дикої природи. Проте за висновком Міндовкілля законопроект не повною мірою врегульовує це питання, оскільки бабак степовий також зазначений у статтях 16, 17, 36 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», зміни до яких вносити не планується. Держлісагентство не підтримує прийняття законопроекту. За висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України законопроектом не забезпечується комплексне врегулювання питання щодо охорони та захисту диких тварин. За результатами розгляду Комітет схвалив висновок і прийняв рішення направити зазначений законопроект на доопрацювання.

Також Комітет вирішив включити до Плану роботи Комітету на перше півріччя 2022 р. проведення 17.02.2022 о 15:30 круглого столу з обговорення законопроекту про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України (реєстр. № 6077), внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Прощуком Е.П., Криворучкіною О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Задорожним А.В., Мандзієм С.В., Василенко Л.В., Матусевичем О.Б., Лабунською А.В., Кривошеєвим І.С., Шаховим С.В. та іншими народними депутатами України.

Комітет розглянув законопроекти:

про внесення змін до Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» (реєстр. № 6425), поданий Кабінетом Міністрів України;

про географічні зазначення спиртних напоїв (реєстр. № 6480), поданий Кабінетом Міністрів України;

про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» для встановлення порядку використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у наукових та навчальних цілях (реєстр. № 6470), поданий народними депутатами Совсун І. Р., Василенко Л.В.

За результатами розгляду зазначених законопроектів Комітет підтримав їх прийняття за основу.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо посилення боротьби з тіньовим обігом пального (реєстр. № 6299), поданий народними депутатами України Мовчаном О.В., Клочком А.А. та іншими народними депутатами України та альтернативний до нього законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо адміністрування акцизного податку(реєстр. № 6299-1), поданий народними депутатами України Холодовим А.І., Гетманцевим Д.О., Совою О.Г. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення підтримати зазначені законопроекти і рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики самостійно визначитися який із законопроектів прийняти за основу.

Також Комітет прийняв рішення внести зміни до Плану роботи Комітету на перше півріччя 2022 р. щодо звітування керівників центральних органів виконавчої влади з питань предметів відання Комітету та доручити Голові Комітету визначити дати заслуховування звітів.

Окрім цього Комітет прийняв рішення включити до Плану роботи Комітету на перше півріччя 2022 р. проведення слухань у Комітеті щодо охорони та використання водних ресурсів. Організацію і проведення слухань доручено голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, народному депутату України Прощуку Е.П., а Голові Комітету доручено визначити дату їх проведення.

Переглянути матеріали до засідання


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку