Засідання Комітету № 116 від 08.03.2022

Опубліковано 08 березня 2022, о 18:49

 Комітет 

8 березня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет заслухав доповідь в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Стрільця Р.О., а також керівників центральних органів виконавчої влади відповідно до предметів відання Комітету з питань поточного стану справ за відповідними напрямками діяльності в умовах воєнного стану. Зокрема з інформацією виступили Голова Держлісагентства Болоховець Ю.В., т.в.о. Голови Держводагентства Кузьменков О.О., Голова ДАЗВ Крамаренко Є.Г., т.в.о. Голови Держекоінспекції Зубович І.О., перший заступник Голови Держрибагентства Сербін Є.Л., перший заступник Голови Держгеонадр Бучко В.А., в.о. Голови Держатомрегулювання - Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Коріков О.М., заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Герасимчук Г.Г.

Учасники засідання обговорили стан справ, народні депутати України – Голова Комітету Бондаренко О.В., заступники Голови Комітету Криворучкіна О.В. і Маріковський О.В., голови підкомітетів Василенко Л.В. і Нестеренко К.О., Лабунська А.В. підняли ряд гострих питань, які потребують термінового розгляду.

Комітет вирішив звернутися до міжнародних організацій, парламентів інших країн та екологічної спільноти світу з питань, пов’язаних з агресією РФ, зокрема, щодо порушень ядерної та екологічної безпеки, загроз цілісності екосистем, порушення прав України з боку РФ у міжнародних організаціях і відповідальності РФ за ці порушення аж до її виключення з міжнародних організацій, запровадження ембарго на експорт російської деревини, закриття повітряного простору над Україною від атак мирного населення з повітря, надання гуманітарної допомоги і забезпечення «зелених» евакуаційних коридорів для населення.

Заходи Комітету згідно з Планом роботи було вирішено відкласти до скасування воєнного стану.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку