Захист півдня Одещини від шкідливої дії водзалишається актуальним

Опубліковано 20 травня 2013, о 10:27

Рахункова палата провела аудит використання коштів Державного бюджету України та коштів резервного фонду держбюджету, виділених у 2012 році на заходи із захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь районів Придунав'я Одеської області та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалася на території Ренійського району Одеської області.

Аудит показав, що законодавчі та нормативно-правові акти, які в 2012 році регламентували порядок виділення та використання коштів державного бюджету, спрямованих на зазначені цілі, були недосконалими і неузгодженими.

Протягом перевіреного періоду в південній частині Одеської області не здійснено оцінки стану потенційно небезпечних територій, котрі потребують захисних заходів. Торік через недофінансування першочергові роботи із запобігання аваріям на відповідних гідротехнічних спорудах і водних об'єктах, а також з мінімізації наслідків шкідливої дії вод повністю не виконані.

Кошти державного бюджету для проведення в 2012 році невідкладних протипаводкових заходів у басейні річки Дунаю в сумі 19,37 млн. грн. взагалі не виділялись, що є порушенням розпорядження уряду № 832 від 31 жовтня 2012.

У результаті 46 населених пунктів (майже 150 тис. мешканців), 120 виробничих об'єктів, 160 тис. гектарів сільськогосподарських угідь, міжнародна залізнична колія (20 км) сполученням Рені - Галац (Румунія) перебувають сьогодні у зоні можливого підтоплення.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку