6 лютого 2013 року Комітет на робочому засідання, відповідно до предметів відання, розглянув проект Закону про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь (реєстр. № 1186 від 28.12.2012 р.)

11 лютого 2013, 08:32

На робочому засіданні 6 лютого 2013 року Комітет, відповідно до предметів відання, розглянув проект Закону про внесення змін до законів України щодо удосконалення розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь (реєстр. № 1186 від 28.12.2012 р.), внесений народними депутатами України І. Кириленком, В. Кравчуком.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про землеустрій", згідно з якими встановлюються особливі вимоги до розробників документації із землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.
Підтримуючи необхідність удосконалення та доповнення існуючих правових норм в частині розробки проектів землеустрою, члени Комітету наголошують, що до зазначеного переліку проектів, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, слід включити "врахування схем та програм у сфері формування екомережі та документації щодо режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду під час розроблення Проектів, а також визначення у цих Проектах меж прибережних захисних  смуг та інших обмежень у використанні земель".
У обговоренні проекту Закону приймали участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України та Національної академії аграрних наук України. Пропозиції зводились до того, щоб залишити Закон України "Про землеустрій" у чинній редакції, а проблемні питання, які виникають у орендарів та власників земель сільськогосподарського призначення врегулювати постановами Кабінету Міністрів України, які на даний час розробляються.

Рішення щодо вищезазначеного законопроекту буде прийнято додатково на наступному засіданні Комітету.