РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 19.10.2011 № 106/3 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про Рекомендації парламентських слухань "Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи" (реєстр. № 9271)

30 жовтня 2011, 15:52

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 19 жовтня 2011р.    106/3

 

Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України

"Про Рекомендації парламентських слухань

"Сучасний стан та актуальні завдання подолання

наслідків Чорнобильської катастрофи" (реєстр. № 9271)

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 5.04.2011 р. № 3191-VI "Про Рекомендації парламентських слухань "Сучасний стан та актуальні завдання подолання  наслідків Чорнобильської катастрофи", поданий народним депутатом України Скубенком В.П. (реєстр. № 9271), Комітет відмічає:

 

Метою проекту є перенесення термінів внесення на розгляд Верховної Ради України проектів законів України про Загальнодержавну програму подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, про внесення змін до Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", про внесення змін до Закону України "Статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Також пропонується до вересня 2012 р. внести на розгляд Верховної Ради України проект закону України про перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Виходячи з необхідності проведення значного комплексу робіт з аналізу та оброблення даних загальнодозиметричної паспортизації населених пунктів і підготовки експертних висновків, Комітет вирішив:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 5.04.2011 р. № 3191-VI "Про Рекомендації парламентських слухань "Сучасний стан та актуальні завдання подолання  наслідків Чорнобильської катастрофи" прийняти в цілому.

 

2. Визначити співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Семиногу А.І.

 

 

Голова Комітету                                              

А.І. Семинога