РІШЕННЯ КОМІТЕТУ № 9/13 ВІД 5 ЧЕРВНЯ 2013 Р. про проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів (реєстр. № 2938)

07 червня 2013, 19:37

верховна рада україни

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

5 червня 2013 року                                   № 9/13

 

Про проект Закону України про внесення змін

до деяких законів України щодо скорочення

кількості документів дозвільного характеру,

які повинні одержувати оператори ринку

харчових продуктів (реєстр. № 2938)

 

            Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів (реєстр. № 2938), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет відмічає.

Законопроектом пропонується внести зміни до семи законів України, а саме: "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції",  "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання", "Про бджільництво", "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них", "Про молоко та молочні продукти", "Про безпечність та якість харчових продуктів", у яких пропонується вилучити норми щодо видачі довідки про санітарно-технічний стан виробництва; сертифікацію продуктів харчування, у тому числі продуктів бджільництва, продовольчої сировини та питної води; атестацію виробництва та видачі свідоцтва виробника про якість; забезпечення виробником контролю якості продукції тощо.

            Головне науково-експертне управління висловлює ряд зауважень до законопроекту і рекомендує повернути його на повторне перше читання.

            За висновками Комітету прийняття законопроекту може призвести до втрати контрою за якістю продукції, а в цілому збільшити ризики використання неякісної продовольчої сировини, харчових продуктів, питної води та алкогольних напоїв.

 

 

 

            Комітет вирішив:

 

            1. Погодитися з висновками Головного науково-експертного управління про направлення проекту закону України про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів на повторне перше читання.

 

            2. Висновок направити до Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики.

 

 

Голова Комітету                                          

І. Сех