Комітет розглянув на своєму засіданні проект Закону про внесення змін до статті 34 Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385, доопрацьований)

12 листопада 2013, 18:09

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 6 листопада 2013 р. розглянув на своєму засіданні проект Закону про внесення змін до статті 34 Кодексу України про надра щодо врегулювання деяких питань у сфері користування надрами на території Автономної Республіки Крим (реєстр. № 2385, доопрацьований), поданий народним депутатом України Нетецькою О. А.

Законопроектом пропонується звільнити від збору за видачу спеціальних дозволів дитячі спеціалізовані санаторно-курортні заклади, що належать Автономній республіці Крим, за здійснення видобутку мінеральних вод у частині, що використовується для лікування на їх території.

Було відмічено, що під час доопрацювання автором було значно скорочено текст законопроекту та змінено його назву.

До недоліків слід віднести відсутність фінансово-економічних обґрунтувань до законопроекту та пропозицій щодо досягнення збалансованості бюджету, як це передбачено частиною 1 статті 27 Бюджетного кодексу та частиною 3 статті 91 Регламенту Верховної Ради України.

За результатами обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.