Комітет розглянув у межах предметів відання проект Закону про внесення змін до статті 244 Податкового кодексу України (реєстр. № 3096)

19 вересня 2013, 08:22

На своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 18 вересня 2013 р. розглянув у межах предметів відання проект Закону про внесення змін до статті 244 Податкового кодексу України (реєстр. № 3096), поданий народним депутатом України Кутовим В. Г.

Основним завданням законопроекту визначено стимулювання населення до використання більш екологічних видів палива шляхом зменшення ставок податку за викиди пересувними джерелами у разі ввезення та торгівлі вітчизняним зрідженим нафтовим газом, а також вилучення податку за викиди пересувними джерелами у разі торгівлі вітчизняним, тобто за рахунок зменшення екологічного податку.

Внаслідок цього можуть не бути проведені у запланованих обсягах видатки державного бюджету на здійснення природоохоронних заходів, включаючи фінансове забезпечення цільових проектів екологічної модернізації підприємств. Отже, буде відтерміновано здійснення реконструкції та переоснащення підприємств з метою зменшення шкідливого впливу на навколишнє природне середовище.

Автором законопроекту не надано відповідних фінансово-економічних обґрунтувань та пропозицій щодо досягнення збалансованості державного бюджету після прийняття законопроекту.

Враховуючи викладене, Комітет рекомендував відхилити запропонований законопроект.