Народний депутат України, Голова підкомітету Володимир Чуб взяв участь у засіданні круглого столу "Атомно-енергетичний комплекс України-2014: досягнення та перспективи розвитку"

11 липня 2014, 11:18

10 липня 2014 року народний депутат України, голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища, формування та використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища, бюджетного процесу, екологічних інвестицій, страхування екологічних ризиків Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Чуб та завідуючий Секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Борисюк взяли участь у круглому столі з нагоди п’ятиріччя створення Асоціації "Український ядерний форум": "Атомно-енергетичний комплекс України-2014: досягнення та перспективи розвитку". В роботі круглого столу взяли участь представники підприємств ядерної галузі, видатні науковці та представники органів влади, громадськості та ЗМІ.

Учасники форуму підвели підсумки діяльності Асоціації "УЯФ" за 5-ти річний період діяльності та окреслили перспективні напрямки розвитку атомно-промислового комплексу України.

У своєму вітальному слові Володимир Чуб наголосив на ролі атомної енергетики у забезпеченні енергетичної безпеки та незалежності України, як у середній, так і в довгостроковій перспективі. І зазначив, що її утримання вимагає особливої уваги та відповідальності держави. Відповідальності не тільки за функціонування ядерної та радіаційної безпеки, але і за життя працівників ядерних установок та населення, яке проживає поруч з цими установками.

Народний депутат України також зупинився на актуальних питаннях подальшого розвитку атомно - промислового комплексу України, зокрема:

-                 можливості організації ядерного паливного циклу на території України;

-                 раціональності будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження;

-                 наявності та стану інфраструктури поводження з високоактивними радіоактивними відходами, які мають повернутися після переробки відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій, а також терміни повернення зазначених вище відходів.

-                 забезпечення українських реакторів паливом, а саме безпеки використання паливних збірок компанії Westinghouse;

-                 можливості продовження термінів експлуатації українських атомних блоків.

Насамкінець народний депутат України Володимир Чуб привітав колектив та членів Асоціації "Український ядерний форум" з ювілеєм та запевнив, що Комітет з питань екологічної політики, зі свого боку, готовий зробити все можливе для безпечного розвитку атомної енергетики України!