Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель (реєстр. № 4423а)

18 вересня 2014, 13:19

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель (реєстр. № 4423а), внесений народним депутатом України Москалем Г.Г. і відзначає: Законом України “Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіонупередбачено запровадження природозберігаючих технологій лісокористування та визначена низка обмежень стосовно застосування певних способів рубок та їх транспортування.

Згідно цього Закону, поміж інших обмежень, заготівля та вивезення деревини в гірських лісах Карпатського регіону має проводитись тільки з використанням колісних та гужових засобів, повітряно-трелювальних установок (норми статті 9).

Метою законопроекту є забезпечення практичного дотримання лісокористувачами встановлених Законом вимог заготівлі та вивезення деревини через посилення відповідальності за порушення вимог лісокористування у Карпатському регіоні.

 

Комітет підтримує необхідність прийняття цього законопроекту та висловлює наступні пропозицію - частину першу нової статті 245-2 викласти у редакції:

«Заготівля та транспортування деревини в гірських лісах Карпатського регіону з використанням гусеничних засобів, а також заготівля лісових ресурсів іншими способами, що негативно впливають на стан і відтворення лісів…» і далі за текстом законопроекту.

 

За підсумками обговорення Комітет ухвалив рішення  рекомендувати Комітетові з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення природозберігаючих вимог лісозаготівель (реєстр. № 4423а), поданий народним депутатом України Москалем Г.Г., внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.