02 грудня 2015 року Голова Комітету М.В.Томенко провів нараду щодо інформації, яка пов'язана із станом радіологічного забруднення територій

03 грудня 2015, 18:20

У заході взяли участь Вадим Багай, керівник Апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України (НКРЗУ) та Валерій Кашпаров, директор Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології.

Під час наради була обговорена необхідність упорядкування та видання у зручному для використання вигляді матеріалів загальнодержавної дозиметричної паспортизації населених пунктів, що зазнали радіоактивного забруднення. Відповідне дослідження було здійснене у 2011-2012 рр. відповідно до Указу Президента № 937 від 11.10.2010 "Про заходи, пов'язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи", за його результатами експертна група Національної комісії з радіаційного захисту населення України на основі чинних нормативних та методичних документів підготувала багатотомні експертні висновки щодо радіологічного стану населених пунктів у низці областей держави.

Микола Томенко запропонував підготувати та видати адаптовану спрощену версію матеріалів паспортизації територій, віднесених до зон радіоактивного забрудненнярозрізі областей та районів), яка стане у нагоді для використання населенням, центральними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування як основне джерело інформації щодо питань, пов'язаних із підставами для проживання, відселення, дозвільною системою, підприємницькою діяльністю та наданням пільг.