На засіданні Комітету розглянуто проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами та благоустрою територій), поданий народними депутатами України Томенком М.В., Недавою О.А. (№ 1816)

22 червня 2015, 08:40

Розглянувши проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами та благоустрою територій), поданий народними депутатами України  Томенком М.В., Недавою О.А. (реєстр. № 1816 від 29.05.2015 р., доопрацьований.), Комітет відзначає:

            На засіданні Комітету 11.02.2015 р. (Рішення № 8/4) було прийнято рішення щодо рекомендації прийняти законопроект за основу.

            У доопрацьованому проекті внесені редакційні правки із врахуванням зауважень Головного науково-експертного управління.

Метою законопроекту є запровадження адекватної відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами та благоустрою територій.

            Для реалізації зазначеної мети пропонується окрім посилення адміністративної відповідальності уточнення поняття ряду правопорушень і термінів, визначених у Водному та Лісовому кодексах України, законах "Про відходи", "Про автомобільні дороги", "Про благоустрій населених пунктів".

Виходячи з наведеного вище, члени Комітету вирішили рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами та благоустрою територій) прийняти за основу.