Порядок денний засідання Комітету 30.03.2016

25 березня 2016, 19:05

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ,

ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

________________________________________________

(вул. Шовковична, 4, кімн.306, о 14.30)

 

30 березня

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері охорони природно-заповідного фонду України (р.№2311, друге читання).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони фауни та флори згідно міжнародних угод) (р.№3445, доопрацьований, н.д. А.Дирів та ін.).

Проект Закону про зелені насадження міст та інших населених пунктів

(р.№2013а, доопрацьований, н.д. Є.Балицький, О.Ревега).

Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах" (щодо продовження дії мораторію) (р.№4097, н.д. Т.Пастух та ін.).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

Проект Закону про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення за межами населених пунктів (р.№4200, н.д. Є.Мураєв).

Проект Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо фінансування державних підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України) (р.№4064, н.д. О.Єднак

 та ін.).

Проект Закону про внесення змін до додатків № 2 і № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансування видатків на охорону та захист лісів у лісовому фонді та ведення лісового господарства (р.№4064-1, н.д. А.Лопушанський).

Проект Закону про внесення змін до статті 288 Податкового кодексу України щодо усунення неузгодженостей при встановленні орендної плати для лісових земель (р.№4236, н.д. Ю.Бублик).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо особливостей розподілу екологічного податку (р.№4106, н.д. С.Матвієнков та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо особливостей розподілу екологічного податку (р.№4106-1, н.д. О.Недава).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання процесу будівництва (р.№4187, н.д. В.Голуб, І.Климпуш-Цинцадзе).

Проект Закону про доступ до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж (р.№4159, н.д. О.Данченко та ін.).

Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (р.№2966-д, н.д. О.Домбровський та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення права на пенсію по інвалідності для працюючих інвалідів ІІІ групи (р.№4155, н.д. В.Писаренко).

Проект Закону про внесення змін до Додатку № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо фінансового забезпечення соціальних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (р.№4156, н.д. В.Бондар та ін.).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті (р.№4121, н.д. І.Васюник та ін.).

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги" щодо деяких питань безпеки автомобільних доріг (р.№3860, КМУ).

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість та забезпечення соціального захисту сільського населення (р.№3810-1, н.д. О.Герега та ін.).

 

Інші питання:

 

Про рекомендації до парламентських слухань на тему: "30 років після Чорнобиля: уроки та перспективи".

Про результати розгляду Рахунковою палатою України аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, спрямованих на розвиток та функціонування єдиної державної системи моніторингу навколишнього природного середовища.