Комітет пропонує прийняти за основу проект Закону України № 4943 про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" щодо передачі майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту

09 вересня 2016, 11:22

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні 7 вересня 2016 року розглянув проект Закону України про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (реєстр. № 4943 від 12.07.2016 р.), внесений народними депутатами України Бурбаком М.Ю., Корчиком В.А., Єдаковим Я.Ю., Кривенко В.М., Дроздиком О.В. та Тимошенком Ю.В.

Авторами законопроекту пропонується у статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» доповнити перелік об’єктів, що передаються безоплатно із державної у комунальну власність, майновими комплексами державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин), іншим нерухомим та окремим індивідуально визначеним (рухомим) майном, яке не використовується і не планується до використання в органах і підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Таке майно може  передаватись безоплатно за  умови  взяття  органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати за цільовим  призначенням і не відчужувати в приватну власність такі об’єкти.

Запропоновані зміни сприятимуть в умовах обмеженості видатків місцевих бюджетів забезпеченню пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони нерухомим та іншим індивідуально визначеним майном, яке не використовується і не планується до використання в органах і підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту за призначенням, для їх повноцінної діяльності за призначенням.

За результатами розгляду Комітет рекомендував Комітету з питань економічної політики проект Закону України про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (реєстр. № 4943 від 12.07.2016 р.), внесений народними депутатами України Бурбаком М.Ю., Корчиком В.А., Єдаковим Я.Ю., Кривенко В.М., Дроздиком О.В. та Тимошенком Ю.В., прийняти за основу.