Комітет рекомендує прийняти за основу в першому читанні проект Закону № 8463 про внесення зміни до статті 104 Кодексу цивільного захисту України щодо спеціальних звань осіб молодшого начальницького складу служби цивільного захисту

19 жовтня 2018, 22:43

 Комітет на засіданні 16 жовтня 2018 р. розглянув проект Закону України про внесення зміни до статті 104 Кодексу цивільного захисту України щодо спеціальних звань осіб молодшого начальницького складу служби цивільного захисту, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8463 від 08.06.2018 року)
Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, Концепція розвитку сектору безпеки і оборони України, що затверджена Указом Президента України від 14  березня 2016 року № 92, передбачає вдосконалення законодавчої бази з питань функціонування та розвитку сектору безпеки і оборони, складовою якої є Державна служба України з надзвичайних ситуацій, з урахуванням принципів і стандартів ЄС і НАТО, у тому числі й стосовно військових (спеціальних) звань персоналу сектору безпеки і оборони.
Законопроектом пропонується внести зміни до пункту 2 частини першої статті 104 Кодексу цивільного захисту України щодо спеціальних звань осіб молодшого начальницького складу служби цивільного захисту.
Пропонується спеціальні звання молодшого сержанта та сержанта служби цивільного захисту замінити на одне спеціальне звання сержанта служби цивільного захисту, старшого сержанта служби цивільного захисту та старшини служби цивільного захисту – на майстер-сержанта служби цивільного захисту, прапорщика служби цивільного захисту та старшого прапорщика служби цивільного захисту – на головного майстер-сержанта служби цивільного захисту. Таким чином, замість 6 спеціальних звань молодшого начальницького складу служби цивільного захисту пропонується запровадити 3.
Слід зазначити, що прийняття проекту Закону потребує додаткових фінансових витрат з державного бюджету (24,86 млн. гривень). Зазначені витрати буде здійснено в межах кошторисних призначень для ДСНС на відповідний рік.
Комітет рекомендує Верховній Раді України проект Закону України про внесення зміни до статті 104 Кодексу цивільного захисту України щодо спеціальних звань осіб молодшого начальницького складу служби цивільного захисту, внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8463 від 08.06.2018 р.), за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.