Комітет пропонує прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону № 9020 "Про Загальнодержавну цільову програму "Питна вода України" на 2011-2020 роки"

08 листопада 2018, 15:27

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи пропонує Верховній Раді Україні прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Загальнодержавну цільову програму "Питна вода України" на 2011-2020 роки"  (реєстр. № 9020 від 17.08.2018 р.),  поданий народними депутатами України Демчаком Р.Є. та Довбенком М.В.
Законопроект спрямований на забезпечення конституційних прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення громадян України, що проживають у сільській місцевості, питною водою в необхідних обсягах.
Проектом пропонується внести доповнення до розділу "Завдання та заходи"  Програми нового абзацу "будівництво, ремонт, реконструкція групових водопроводів (очисних споруд, магістральних водоводів, розвідних мереж), локальних водопроводів, водогонів, каналізаційних мереж водовідведення, гідротехнічних споруд".