Комітет підтримує проект Закону № 2765 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування

07 травня 2020, 13:16

 Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні 06 травня 2020 року розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування (реєстр. № 2765 від 16.01.2020 р.), внесений народними депутатами України Маріковським О.В., Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В. та іншими народними депутатами України.
Метою прийняття проекту Закону є сприяння раціональному використанню і охороні навколишнього природного середовища, створенню більш ефективного механізму щодо припинення порушень вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та усунення їх негативних наслідків.
Комітет підтримує ініціативу посилення відповідальності за порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме риби та інших водних біоресурсів, а також посилення відповідальності за порушення вимог щодо охорони середовища їх перебування (забруднення, проведення днопоглиблювальних, берегоукріплювальних, гідромеліоративних робіт) і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування.
За результатами розгляду Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування включити до порядку денного третьої сесії та розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради України, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.