13 жовтня 2020 р. відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
08 жовтня 2020, 14:38

13 жовтня 2020 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув ряд питань законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітет розглянув законопроект про внесення змін до статей 118 та 121 Кодексу цивільного захисту щодо підвищення розмірів грошової допомоги особам рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту (реєстр. № 4034), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М., Цимбалюком М.М. Комітет вирішив підтримати прийняття зазначеного законопроекту за основу.

Розглянувши законопроекти про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах за зверненнями органів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки (реєстр. № 4150), внесений Кабінетом Міністрів України, а також про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо гарантування справедливого та гідного розміру пенсійного забезпечення учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим особам (реєстр. № 4146), поданий народним депутатом України Качурою О.А., Комітет вирішив підтримати їх прийняття за основу.

За результатами розгляду доопрацьованого законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (реєстр. № 1117), поданий народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В., Бойком Ю.А., Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, визначеного головним з розгляду цього законопроекту, до прийняття рішення щодо зазначеного законопроекту отримати науково-експертний висновок Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

За результатами розгляду законопроекту про систему громадського здоров’я (реєстр. № 4142), поданий народними депутатами України Радуцьким М.Б., Булах Л.В., Вагнєр В.О. та іншими народними депутатами України Комітет прийняв рішення про доцільність його доопрацювання.

Також Комітет розглянув питання про лист Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області про зняття з контролю рішення Комітету «Про екологічну ситуацію в Мелітопольському районі Запорізької області», у якому йдеться про зняття з контролю щоквартальної звітності щодо екологічних проблем гідрологічного заказника «Молочний лиман» та річки Молочна і шляхи їх вирішення, а також ситуації, пов’язаної з підтопленням в 
м. Мелітополь та Мелітопольському районі та дотримання підприємствами 
м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства. Комітет вирішив змінити зазначену звітність на щорічну.

Розглянувши лист Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України про підготовку до 35-их роковин Чорнобильської катастрофи Комітет вирішив надати кандидатури голови підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, народного депутата України Кривошеєва І.С. і керівника секретаріату Комітету Борисюка М.М. до складу Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних із 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

 Переглянути відеоматеріали