Рішення Комітету від 18.05.2011 р. № 95/3 щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо збільшення витрат на забезпечення лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) (реєстр. №8427 від 21.04.2011р., внесений народними депутатами України Карпуком В.Г., Потапчуком М.Л.).

Опубліковано 23 травня 2011, о 09:47

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

18 травня 2011 р.    № 95/3

 

 

 

Про проект Закону України про внесення змін

до Закону України "Про Державний бюджет

України на 2011 рік"

 

            Розглянувши проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо збільшення витрат на забезпечення лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), поданий народними депутатами України Карпуком В.Г та Потапчуком М.Л. (реєстр. № 8427), Комітет відмічає.

 

            Проектом Закону пропонується збільшити на 10 млн. грн. обсяги фінансування з загального фонду Державного бюджету за КПКВ 3202060 "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" за рахунок перерозподілу коштів між кодами бюджетної класифікації.

            Збільшення видатків на комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, заслуговує на підтримку, але у законопроекті відсутнє техніко-економічне обґрунтування такого збільшення на названу суму.

            Разом з тим, слід зазначити, що Комітет у своїх пропозиціях до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" вносив пропозиції про збільшення видатків за зазначеним кодом на 14 700,0 тис. грн. (Рішення Комітету від 15.12.2010 р. № 84/1), які не були враховані у прийнятому Законі (техніко-економічне обґрунтування додається).

            Також Комітет звертає увагу на те, що про необхідність збільшення у 2011 році видатків за бюджетною програмою "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" наголошено у прийнятій Верховною Радою України Постанові від 5 квітня 2011 року № 3191-VI "Про Рекомендації парламентських слухань "Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

 

Комітет вирішив:

 

1. За результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо збільшення витрат на забезпечення лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) доцільно направити на доопрацювання суб’єктам законодавчої ініціативи для врахування висловлених зауважень.

 

2. Висновок направити до Комітету з питань бюджету.

 

 

 

Голова Комітету                                            

А.Семинога

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку