РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 11.01.2012 №113/7 про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель (щодо заходів адміністративної реформи) (реєстр. № 9558 від 08.12.2011р.)

Опубліковано 17 січня 2012, о 12:13

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

                                                                                                      11 січня 2012 року                          113/7

 

 

Про проект Закону про внесення змін

до деяких законодавчих актів України

з питань здійснення державного контролю

за використанням та охороною земель

(щодо заходів адміністративної реформи)

(реєстр. № 9558 від 08.12.2011р.)

 

 

Законопроект розроблено з метою приведення норм чинних законодавчих актів у відповідність до завдань,  визначених для Держсільгоспінспекції та її територіальних органів в частині здійснення державного контролю за використанням та охороною земель усіх категорій та форм власності. Передбачається внесення змін до Земельного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України «Про землеустрій», «Про охорону земель», «Про державний контроль за використанням та охороною земель», «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах», «Про Державний земельний кадастр».

            Поданий законопроект, на думку авторів, сприятиме раціональному використанню та охороні земельних ресурсів, збереженню ґрунтового покриву та родючості ґрунтів, створенню ефективного механізму щодо припинення порушень земельного законодавства.

Міністерство екології та природних ресурсів України, з метою комплексного вирішення питань у сфері здійснення державного нагляду (контролю) щодо використання земель висловлює  зауваження, але в цілому підтримує зазначений законопроект і вважає, що він може бути прийнятий за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду у першому читанні  проект  доцільно направити на доопрацювання.

 

            Враховуючи викладене вище, Комітет вирішив:

           

1. Рекомендувати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель (щодо заходів адміністративної реформи) (реєстр. № 9558) прийнятий за основу.

2. Рішення направити на адресу Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

 

            Голова Комітету

А.Семинога

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку