РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 11.01.2012 №113/2 Про проект Закону про Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2012 - 2016 роки (реєстр. №9542 від 06.12.2011р., внесений Кабінетом Міністрів України)

Опубліковано 16 січня 2012, о 12:33

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

11 січня 2012 року        №113/2

 

Про проект Закону України про

Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення

і територій від надзвичайних ситуацій техногенного

та природного характеру на 2012 – 2016 роки (реєстр. №9542 від 06.12.2011р.)         

 

 

 

Заслухавши інформацію щодо проекту Закону України про Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на        2012 – 2016 роки (реєстр. №9542 від 06.12.2011р., поданий Кабінетом Міністрів України) Комітет зазначає наступне.

Метою прийняття законопроекту, на думку суб’єкта права законодавчої ініціативи, є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій, підвищення рівнів безпеки населення і захищеності територій від загроз природного і техногенного характеру.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України зробило ряд зауважень, зокрема:

у назві проекту програми використовується слово "соціальна", що визначає її відповідну соціальну спрямованість. Але, за своєю метою та спрямованістю відповідно до вказаної класифікації проект більше  підходить під визначення екологічних, а не соціальних програм;

текст проекту містить низку неузгоджених положень у самій програмі та її додатках;

у проекті програми та її додатках чітко не визначено, що відноситься до "заходів", "завдань", "напрямів" чи "очікуваних результатів", що ускладнює її сприйняття;

деякі заходи, визначені у проекті, скоріше нагадують загальні наміри, при цьому деякі з них взагалі не знаходять свого подальшого відображення у додатках.

За результатами розгляду в першому читанні Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням зроблених зауважень.

 

У зв’язку з цим, Комітет вирішив:

 

1. Інформацію прийняти до відома.

 

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на        2012 – 2016 роки (реєстр. №9542 від 06.12.2011р., поданий Кабінетом Міністрів України) прийняти за основу.

 

3. Співдоповідачем на сесії Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету, Семиногу Анатолія Івановича.

 

 

 

Голова Комітету

А. СЕМИНОГА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку