РІШЕННЯ КОМІТЕТУ ВІД 06.03.2013 № 3/16 про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) (реєстр. № 2018 від 15.01.2013 р.)

Опубліковано 18 березня 2013, о 05:53

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 березня 2013 р.                                  № 3/16

 

 

про проект Закону про внесення змін до Закону України

"Про мисливське господарство та полювання"

(щодо покращення заходів боротьби зі сказом

та раціонального використання мисливських тварин)

(реєстр. № 2018 від 15.01.2013 р.)

 

 

Проект Закону спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері мисливського господарства і полювання, приведення Закону України "Про мисливське господарство та полювання" у відповідність до Конвенції "Про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі".

У змінах до Закону України "Про мисливське господарство і полювання" пропонується включити до переліку тварин, щодо яких встановлюються терміни полювання, шакала; уточнити умови селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин. Пропонується також ввести заборону на застосування капканоподібних знарядь лову. Відповідно до вимог Бернської конвенції пропонується вилучити з переліку хижих та шкідливих тварин вовка.

Отже, даний проект закону направлений на поширення боротьби зі сказом та зменшення випадків із браконьєрством.

Міністерство екології та природних ресурсів України підтримує законопроект без зауважень.

Державне агентство лісових ресурсів України пропонує слова "капканоподібних знарядь лову" замінити словами "травмуючих капканоподібних знарядь лову", які можна врахувати при підготовці законопроекту до другого читання.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України в цілому підтримує даний законопроект, узагальнюючий висновок: за результатами розгляду у першому читанні проект може бути прийнятий за основу.

У шостому скликанні Комітетом було розглянуто і підтримано такий проект Закону, який був включений в порядок денний, але за браком часу не розглядався Верховною Радою України.

 

 

Враховуючи викладене, Комітет   в и р і ш и в :

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) (реєстр. № 2018 від 15.01.2013 р.) у першому читанні прийняти за основу.

 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу, охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів, формування національної екологічної мережі, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Тягнибока Андрія Ярославовича.                                               

 

 

Голова Комітету                                                  

І. СЕХ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку