Засідання Комітету № 66 від 03.02.2021

Опубліковано 03 лютого 2021, о 17:14

 Комітет 

03 лютого 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про захист населення та територій від повеневих ситуацій (реєстр. №4455), поданий народним депутатом України Заремським М.В. та прийнято рішення про його відхилення.

Розглянувши законопроекти про внесення змін до Закону України «Про землеустрій» щодо уніфікації деяких видів документації із землеустрою (реєстр. №4515), поданий Кабінетом Міністрів України, а також про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо стимулювання розвитку нафтогазовидобувної галузі (реєстр. №4344), поданий народними депутатами України Жупаниним А.В. та іншими народними депутатами України, Комітет підтримав їх прийняття за основу за умови врахування зауважень Комітету.

За результатами розгляду законопроекту про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами (реєстр. №4568), поданого народними депутатами України Мезенцевою М.С., Кривошеєвим І.С. та іншими народними депутатами України, Комітет підтримав його прийняття за основу.

Розглянувши законопроект про Захисників / Захисниць України та членів їх сімей (реєстр. № 4389), поданий народним депутатом України Остапенко А.Д., Комітет прийняв рішення щодо його повернення суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Комітетом було заслухано інформацію про прийнятий у першому читанні за основу законопроекту про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо Генеральної схеми планування території України (реєстр. № 3337), поданого народними депутатами України Дундою О.А., Дубінським О.А., М’яликом В.Н. та іншими народними депутатами України. Членам Комітету рекомендовано взяти участь у підготовці пропозицій та поправок під час підготовки зазначеного законопроекту до другого читання, зокрема, щодо врахування вимог стратегічної екологічної оцінки під час розроблення Генеральної схеми планування територій та внесення змін до неї.

Також, було заслухано інформацію про затвердження рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Про проблеми затоплення шахт і забруднення питної води в межах Донецької і Луганської областей». Комітет схвалив зазначені рекомендації та вирішив направити їх до заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

Комітет затвердив персональний склад підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр та підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, а також штатний розпис апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

Розглянувши питання про лист народних депутатів – членів Комітету Василенко Л.В. та Маріковського О.В., Комітет підтримав пропозицію щодо проведення «Дня захисту довкілля» у Верховній Раді України для розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України виключно законопроектів, підготовлених Комітетом, та надав повноваження Голові Комітету звернутися до керівництва Верховної Ради України за цим питанням.

Також, для членів Комітету було проведено презентацію Інформаційно-дослідницького центру при Верховній Раді України.

Переглянути матеріали до засідання

Переглянути відеоматеріали

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку