Засідання Комітету № 74 від 31.03.2021

Опубліковано 31 березня 2021, о 17:42

 Комітет 

 

 Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про внесення змін до Водного кодексу України щодо уточнення переліку первинних водокористувачів (друге читання, реєстр. №3969), внесений народними депутатами України Криворучкіною О.В., Задорожним А.В., Бондаренком О.В., Маріковським О.В., Прощуком Е.П., Бакунцем П.А., Шаховим С.В., Якименком П.В., Лабунською А.В., Кривошеєвим І.С. Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти його в остаточній редакції Комітету у другому читанні та в цілому як Закон.

За результатами розгляду законопроекту про внесення змін до статті 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами (друге читання, реєстр. №4259), внесений Кабінетом Міністрів України, підтримано його прийняття в другому читанні та в цілому як Закону.

Розглянувши законопроект про внесення змін до Закону України «Про Червону книгу України» (щодо посилення охорони рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесені до Червоної книги України), реєстр. №4570 (доопрацьований), внесений народними депутатами України Яценком А.В. та Вацаком Г.А., Комітет прийняв рішення щодо його направлення на доопрацювання.

За результатами розгляду законопроекту про приєднання України до Конвенції про Європейський інститут лісу (реєстр. №0094), внесений Президентом України Зеленським В.О., Комітет підтримав його прийняття в цілому як Закону.

Розглянувши законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства (реєстр.№4668-1), внесений народними депутатами України  Королевською Н.Ю., Морозом В.В., Гнатенком В.С., Солодом Ю.В., а також про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг громадянам України, що звертаються за вчиненням консульських дій (реєстр.№5015, доопрацьований), внесений народним депутатом України Наливайченком В.О., Комітетом підтримано їх прийняття за основу.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про волонтерську діяльність» (реєстр.№5029), внесений народним депутатом України Заремським М.В., та підтримав рішення щодо його направлення на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи.

За результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України про імплементацію Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок (реєстр. №5129), поданого народними депутатами України Василенко Л.В., Задорожним А.В., Лабунською А.В., Маріковським О.В., Бондаренком О.В., Прощуком Е.П., Кривошеєвим І.С., підтримано її прийняття з урахуванням зауважень Комітету.

Також, відповідно до листа народного депутата України Овчинникової Ю.Ю., Комітетом було внесено зміни до складу робочої групи з підготовки проектів законів України про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо гуманізації відношення до тварин у розважальній діяльності), про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними).

Окрім цього, Комітет розглянув питання про рекомендації слухань у комітеті на тему: «Участь України у Європейському зеленому курсі». Прийнято рішення схвалити зазначені рекомендації з урахуванням зауважень, висловлених під час їх обговорення на засіданні Комітету.

 

Переглянути матеріали до засідання


 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку