Засідання Комітету № 76 від 14.04.2021

Опубліковано 14 квітня 2021, о 17:50

 Комітет 

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про території Смарагдової мережі (реєстр.№4461), внесений народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В., Лабунською А.В., Задорожним А.В., Якименком П. В., Кривошеєвим І.С., Бакунцем П.А., Прощуком Е.П., Маріковським О.В., Шаховим С.В., Василенко Л.В., Матусевичем О.Б., Фельдманом О.Б. іншими народними депутатами України та прийнято рішення щодо його прийняття за основу.

Розглянувши законопроекти про критичну інфраструктуру (реєстр.№5219), внесений народними депутатами України Фердієнком О.П., Нікітіною М.В., Безуглою М.В., іншими народними депутатами України, а також про критичну інфраструктуру та її захист (реєстр.№5219-1), внесений Кабінетом Міністрів України, Комітетом підтримано прийняття за основу законопроекту (реєстр.№5219-1).

За результатами розгляду законопроектів про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів (реєстр.№4168), внесеного народними депутатами України Кісєлем Ю.Г., Ковальовим А.В., Негулевським І.П., іншими народними депутатами України та  про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів (реєстр.№4168-1), внесеного народними депутатами України Лабазюком С.П., Батенко Т.І., Молотком І.Ф. та іншим народними депутатами України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію прийняти за основу законопроект (реєстр. №4168) з урахуванням зауважень Комітету.

Розглянувши законопроекти про амністію з нагоди 30-ї річниці Незалежності України (реєстр.№5249), внесений народними депутатами України Яцик Ю.Г., Тимофійчуком В.Я., іншими народними депутатами України та про амністію з нагоди 30-ї річниці незалежності України (реєстр. №5249-1), внесений народними депутатами України Фрісом І.П, Дирдіним М.Є. та іншими народними депутатами України, Комітет підтримав прийняття за основу законопроекту (реєстр.№5249-1).

За результатами розгляду проекту Постанови про заходи, спрямовані на посилення соціального захисту та вшанування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з нагоди 35-х роковин трагедії на Чорнобильській АЕС (реєстр.№5211), внесеного народними депутатами України Королевською Н.Ю., Колтуновичом О.С., іншими народними депутатами України, Комітет підтримав її прийняття з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет розглянув законопроекти про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо встановлення окремих розрахункових величин (реєстр.№4671), внесений Кабінетом Міністрів України, та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо встановлення окремих розрахункових величин та прожиткового мінімуму (реєстр.№4671-1), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Морозом В.В., Солодом Ю.В. За результатами розгляду вирішено підтримати обидва законопроекти і запропонувати Комітету з питань бюджету самостійно визначитись щодо рішення по цим законопроектам.

Розглянувши законопроекти про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору, реєстр.№5045), внесений Кабінетом Міністрів України, а також про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору, (реєстр.№5045-1), внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В., Морозом В.В., Гнатенком В.С., Кальцевим В.Ф., запропоновано Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів самостійно визначитись щодо рішення по цим законопроектам.

За результатами розгляду проекту Постанови про підтримку суб'єктів господарювання які використовують альтернативні джерела енергії (реєстр.№5223), внесеного народним депутатом України Заремським М.В., Комітет підтримав її прийняття з урахуванням зауважень Комітету.

Окрім цього, Комітет розглянув питання про звіт щодо діяльності Національної комісії з радіаційного захисту населення України у 2020 році та вирішив взяти його до відома.

Комітет розглянув питання про лист народного депутата України Яценка А.В. щодо проблеми обміління русла ріки Гірський Тікич, що пролягає територією Уманського району Черкаської області. За результатами розгляду Комітет підтримав пропозицію взяти до відома заслухану інформацію, доручити народному депутату України, голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища Прощуку Е.П. напрацювати матеріали за цим питанням для звернення до відповідних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Також Комітет схвалив рекомендації за наслідками проведених слухань у Комітеті на тему: "35-ті роковини Чорнобильської катастрофи: проблеми та перспективи розвитку зони відчуження".

За результатами розгляду питання про звернення голови Калуської міської територіальної громади щодо складної екологічної ситуації, пов’язаної з просіданням земної поверхні над шахтними пустотами відпрацьованих рудників, вирішено доручити Голові Комітету звернутися до Уряду щодо цього питання.

Переглянути матеріали до засідання

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку