Засідання Комітету № 103 від 22.10.2021

Опубліковано 22 жовтня 2021, о 18:03

 Комітет 

22 жовтня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Зокрема, Комітетом було розглянуто законопроект про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022 – 2026 роки (реєстр. №5723), поданий Кабінетом Міністрів України, схвалено висновок і підтримано рішення щодо його прийняття за основу.

Комітет розглянув законопроект про ринок деревини (реєстр. №4197-д), внесений народними депутатами України Наталухою Д.А., Підласою Р.А. та іншими народними депутатами України. В ході обговорення законопроекту відбулася дискусія щодо відміни мораторію на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді. Комітет вважає, що це питання має вирішуватись на концептуальній основі шляхом оптимального поєднання екологічних та економічних аспектів лісокористування з метою забезпечення раціонального використання та відтворення лісів. У законопроекті доцільно посилити екологічні критерії експорту необроблених лісоматеріалів і розглянути можливість відтермінування скасування тимчасової заборони вивезення за межі митної території України необроблених лісоматеріалів. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку підтримати його прийняття за основу з урахуванням зауважень і пропозицій Комітету.

Також Комітетом було розглянуто законопроект про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки (реєстр. №5839), поданий Кабінетом Міністрів України. За результатами розгляду прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань аграрної та земельної політики підтримати прийняття зазначеного законопроекту за основу з урахуванням пропозицій Комітету, зокрема щодо відміни проведення оцінки впливу на довкілля для виведення генетично змінених організмів.

Переглянути матеріали до засідання


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку