Засідання Комітету № 113 від 09.02.2022

Опубліковано 09 лютого 2022, о 18:00

 Комітет 

09 лютого 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедури проведення екологічного аудиту (реєстр. № 6349), поданий Кабінетом Міністрів України. Метою законопроекту визначено приведення норм Закону України «Про екологічний аудит» у відповідність із законодавством України, а також уточнення положень цього Закону задля забезпечення прозорих механізмів здійснення екологічного аудиту. Комітет схвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Також Комітет доручив голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, народному депутату України Прощуку Е.П. разом з Мінрегіоном опрацювати зауваження (зокрема, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України) до законопроекту про водовідведення стічних вод населених пунктів (реєстр. № 6478), поданого Кабінетом Міністрів України, і за результатами опрацювання надати пропозиції на одному з наступних засідань Комітету.

Розглянувши законопроект про здійснення комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду (реєстр. № 6458), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримати його прийняття за основу з урахуванням пропозицій Комітету та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Комітет розглянув законопроект про право на цивільну вогнепальну зброю (реєстр. № 5708), внесений народними депутатами України Фрісом І.П., Бужанським М.А., Матусевичем О.Б., Прощуком Е.П. та іншими народними депутатами України та альтернативний до нього законопроект про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю (реєстр. № 5708-1), внесений народними депутатами України Шараськіним А.А., Заблоцьким М.Б. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести пропозицію Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 5708) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу з урахуванням рекомендацій Комітету, висловлених у мотивувальній частині та пропозицій Міндовкілля.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про право на цивільну вогнепальну зброю» (реєстр. № 5709), поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Юнаковим І.С., Прощуком Е.П. та іншими народними депутатами України та альтернативний до нього законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю» (реєстр. № 5709-1), поданий народними депутатами України Шараськіним А.А., Заблоцьким М.Б. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести пропозицію Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 5709) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Також Комітет розглянув питання про лист Міндовкілля щодо планованої діяльності ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат». Комітет прийняв рішення доручити голові підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, народному депутату України Якименку П.В. та голові підкомітету з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду, народному депутату України Овчинниковій Ю.Ю. підготувати протягом місяця висновки та рекомендації для заінтересованих центральних органів виконавчої влади щодо впливу діяльності зазначеного ТОВ з видобування корисних копалин на навколишнє природне середовище та загроз для довкілля, життя та здоров’я населення, рослинного і тваринного світу.

Окрім цього Комітет прийняв рішення включити до Плану роботи Комітету проведення слухань у Комітеті з питань вільного доступу до інформації про стан довкілля та захисту прав на безпечне для життя і здоров'я довкілля. Комітет доручив Голові Комітету визначити порядок проведення таких слухань та їх порядок денний, запропонувати формат і дату їх проведення.

Переглянути матеріали до засідання


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку