Засідання Комітету № 122 від 28.04.2022

Опубліковано 28 квітня 2022, о 17:51

 Комітет 

28 квітня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб рядового і начальницького складу та умов проходження служби цивільного захисту (реєстр. № 7284). Метою законопроекту, як зазначено у пояснювальній записці, є врегулювання проходження служби цивільного захисту, у тому числі в особливий період, забезпечення належного соціального захисту осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту. Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Комітет заслухав інформацію щодо законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проходження служби цивільного захисту (реєстр. № 6230). Метою законопроекту, як зазначено у пояснювальній записці, є удосконалення та врегулювання положень Кодексу цивільного захисту України, законів України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про запобігання корупції», що стосуються порядку проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та їх пенсійного забезпечення. Законопроект (реєстр. № 7284) частково дублює норми вищезазначеного законопроекту. Комітет вирішив відкласти розгляд цього питання та розглянути законопроект (реєстр. № 6230) після прийняття законопроекту (реєстр. № 7284).

Також Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про  волонтерську діяльність» (щодо окремих питань соціального захисту осіб, які займаються волонтерською діяльністю, реєстр. № 7291). Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів внести пропозицію до Верховної Ради України зазначений законопроект за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Окрім цього Комітет підтримав необхідність підготовки комплексних законодавчих змін щодо вшанування пам’яті осіб, які втратили своє життя під час виконання посадових обов’язків (державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, медичних працівників, освітян, працівників органів правосуддя, екстрених і комунальних служб, священнослужителів тощо), та удосконалення механізму соціального захисту членів їхніх сімей. Комітет доручив голові підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та подолання негативного впливу на довкілля, завданого збройним конфліктом на території Донецької та Луганської областей, народному депутату України Мандзію С.В. разом з ДСНС опрацювати зазначене питання і підготувати відповідні пропозиції. Також Комітет запропонував долучити народного депутата України Мандзія С.В. до робочої групи з підготовки зазначених комплексних законодавчих змін.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку