Засідання Комітету № 123 від 05.05.2022

Опубліковано 05 травня 2022, о 17:56

 Комітет 

Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні 05.05.2022 розглянув законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту та імплементації норм міжнародного гуманітарного права у сфері цивільного захисту (реєстр. № 7255), підготовлений до розгляду у другому читанні.

Проектом Закону передбачається внесення змін до Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оборону України» в частині імплементації норм міжнародного гуманітарного права у сфері цивільного захисту. Метою законопроекту визначено удосконалення законодавчих механізмів захисту цивільного населення і територій у разі надзвичайних ситуацій та воєнних дій в умовах відсічі та стримування російської військової агресії проти України.

До законопроекту надійшло 129 поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, які наведені у порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання. Народні депутати України - члени Комітету на основі обговорення прийняли рішення по кожній з поданих поправок і пропозицій щодо їх врахування (в тому числі частково та редакційно) чи відхилення.

Комітет рекомендував Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 7255) за результатами розгляду у другому читанні прийняти в цілому як Закон з техніко-юридичним доопрацюванням. Після проведення юридичної та лінгвістичної експертиз законопроект буде подано на розгляд Верховної Ради України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку