Засідання Комітету № 129 від 06.07.2022

Опубліковано 06 липня 2022, о 17:30

 Комітет 

06 липня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів (реєстр. № 7438), поданий народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Криворучкіною О.В., Бондаренком О.В., Фельдманом О.Б. та іншими народними депутатами України. Метою прийняття законопроекту визначено впровадження європейських гуманних цінностей та стандартів щодо людей і тварин у сфері використання піротехнічних виробів. Під час засідання народними депутатами України, зокрема, Головою Комітету Бондаренком О.В., головою підкомітету Овчинниковою Ю.Ю. та членом Комітету Яценком А.В., а також представниками Державної прикордонної служби України, Фахової Асоціації Піротехніків України, Асоціації зоозахисних організацій та Федерації ракетомодельного спорту України обговорювалися питання про безпечне використання та контрольований обіг піротехнічних виробів на території України в умовах воєнного стану та про захист життя і здоров’я людей, а також охорони довкілля, зокрема тварин, від негативних наслідків такого використання. Комітет схвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення тиші в населених пунктах і громадських місцях та за використання піротехнічних засобів у період дії воєнного стану (реєстр. № 7446), поданий народними депутатами України Фединою С.Р., Фріз І.В., Ар'євим В.І., іншими народними депутатами України та альтернативний до нього законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів (реєстр. № 7446-1), поданий народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В., Мандзієм С.В., Василенко Л.В., Матусевичем О.Б., Шаховим С.В., Прощуком Е.П., Фельдманом О.Б. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести пропозицію Верховній Раді України законопроект (реєстр. № 7446-1) за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо захисту державного кордону України (реєстр. № 7475), поданий народними депутатами України Здебським Ю.В., Ватрасем В.А., Захарченком В.В. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію зазначений законопроект за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу з урахуванням зауважень, висловлених під час обговорення, відповідно до статті 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до статті 114-2 Кримінального кодексу України (щодо удосконалення відповідальності за несанкціоноване поширення інформації в умовах воєнного або надзвичайного стану, реєстр. № 7455), поданий народними депутатами України Федієнком О.П., Ватрасем В.А., Васильєвим І.С. та іншими народними депутатами України. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію зазначений законопроект за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю (реєстр. № 7433), поданий народним депутатом України Гетманцевим Д.О. Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію зазначений законопроект за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу з урахуванням зауважень Комітету.

Також Комітет розглянув результати аудиту ефективності виконання повноважень державними органами щодо повноти нарахування і контролю за сплатою збору за видачу спеціальних дозволів на користування надрами та коштів від продажу таких дозволів Рахункової палати України. В обговоренні взяли участь народні депутати України - Голова Комітету Бондаренко О.В., голова підкомітету Якименко П.В. Голова Держгеорнадр Опімах Р.Є. і заступник Міністра Міндовкілля Федоренко Є.О. проінформували Комітет про заходи, які вживаються у їх центральних органах виконавчої влади з порушеного питання. Комітет рекомендував органам виконавчої влади продовжити роботу для усунення недоліків і порушень, виявлених за результатами аудиту Рахункової палати України та надати інформацію Комітету про її виконання.

Переглянути матеріали до засідання

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку