Засідання Комітету № 135 від 27.08.2022

Опубліковано 27 серпня 2022, о 18:35

 Комітет 

27 серпня 2022 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

На виконання доручення Голови Верховної Ради України Комітет затвердив пропозиції до проекту порядку денного наступної – восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Зазначені пропозиції включають 78 законопроектів, з розгляду яких Комітет визначений головним, зокрема: 22 законопроекти, підготовлених для розгляду на пленарних засіданнях і рекомендованих (підтриманих) на засіданні Комітету; 29 законопроектів, підготовлених для розгляду на пленарних засіданнях і не підтриманих на засіданні Комітету; 27 законопроектів, які готуються і доопрацьовуються Комітетом. 11 законопроектів, які втратили актуальність, пропонується не включати до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

На виконання доручення Голови Верховної Ради України Комітет затвердив План роботи на період восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. До Плану включено опрацювання законопроектів, за якими Комітет визначено головним та законопроектів, які Комітет має розглянути і надати свої пропозиції, питання для розгляду в порядку контролю за виконанням законів України, постанов Верховної Ради України, власних рішень, заходи, які будуть проводитись Комітетом або за його участю та інші. Головам підкомітетів та робочих груп Комітету доручено визначитися щодо пріоритетності законопроектів, передбачених Планом роботи.

За результатами завершення роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання можуть бути внесені корективи до зазначених пропозицій та Плану.

Комітет надав повноваження Голові Комітету звернутися до Міндовкілля щодо надання письмових пропозицій стосовно переліку законопроектів євроінтеграційного спрямування, які розробляються або мають бути розроблені у сфері захисту довкілля та природокористування.

На виконання пункту 4 Постанови Верховної Ради України "Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції" від 29.07.2022 № 2483-IX Комітет вирішив покласти повноваження стосовно питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції на підкомітет з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду.

Переглянути матеріали до засідання

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку