Засідання Комітету № 146 від 07.12.2022

Опубліковано 07 грудня 2022, о 17:04

 Комітет 

07 грудня 2022 р. у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Комітет розглянув підготовлений до другого читання законопроект про водовідведення стічних вод населених пунктів (реєстр. № 6478) з урахуванням пропозицій і зауважень суб’єктів права законодавчої ініціативи. Метою законопроекту визначено забезпечення необхідними умовами для реалізації прав громадян на отримання якісного централізованого та нецентралізованого водовідведення при одночасному зменшенні негативного впливу стічних вод на навколишнє природнє середовище. В обговоренні взяли участь народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади та представники громадськості. З поданих пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи переважна більшість була врахована, що суттєво поліпшило зміст законопроекту. За результатами розгляду Комітет погодився з пропозиціями підкомітету з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, а також вніс до порівняльної таблиці відповідно до пункту 4 частини першої статті 15 Закону України «Про Комітети Верховної Ради України» пропозиції стосовно виключення спірних норм із тексту законопроекту. Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект про водовідведення стічних вод населених пунктів (реєстр. № 6478) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

Комітет розглянув законопроект про внесення змін до Митного кодексу України щодо постачання морських пошуково-рятувальних суден, оснащення і обладнання для проведення операцій з пошуку і рятування людей на морі відповідно до міжнародних договорів України (реєстр. № 8139), поданий Кабінетом Міністрів України та альтернативні до нього законопроекти, зокрема, законопроект (реєстр. № 8139-1, з такою ж назвою), поданий народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Совою О.Г. та законопроект про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України (реєстр. № 8139-2), поданий народними депутатами України Бондарем В.В. та Мотовиловцем А.В. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики законопроект (реєстр. № 8139-2) прийняти за основу.

Також Комітет підтримав прийняття за основу таких законопроектів:

про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України (реєстр. № 8176), поданий народними депутатами України Бондарем В.В., Мотовиловцем А.В.;

про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення його у відповідність із Законом України «Про страхування» (реєстр. № 8170), поданий Кабінетом Міністрів України.

Комітет затвердив пропозиції до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2023 рік відповідно до предметів відання Комітету з питань екологічної політики та природокористування з урахуванням змін, внесених при обговоренні.

Окрім цього Комітет заслухав інформацію народного депутата України Кривошеєва І.С. стосовно звернення колективу Ужанського національного природного парку щодо внутрішньої ситуації, яка склалася через колишнє керівництво НПП. Прийняв рішення звернутися до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо створення міжвідомчої комісії для всебічного розслідування стану справ та вжити заходів для відновлення повноцінної діяльності парку, а також до Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України з проханням провести перевірки стану розслідування кримінальних проваджень.

Переглянути матеріали до засідання

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку