У вівторок, 15 жовтня 2013 року представники Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи народний депутат України, голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища, формування та використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища, бюджетного процесу, екологічних інвестицій, страхування екологічних ризиків Чуб Володимир Євгенович та завідувач секретаріату Борисюк Михайло Миколайович взяли участь у розширеному засіданні колегії Державної екологічної інспекції України «Про підсумки роботи Держекоінспекції України та її територіальних органів за 9 місяців 2013 року».

У своєму виступі Володимир Чуб зазначив, що Комітетом та Держекоінспекцією ведеться постійна взаємодія, зокрема щодо розгляду звернень громадських організацій та громадян, які надходять у великих кількостях з усіх регіонів України. Рішеннями Комітету Держекоінспекції надається велика кількість доручень. Всі вони виконуються вчасно та на належному професійному рівні.

Звернув увагу на те, що за активної участі Держекоінспекції, за період звітування, Комітетом розглянуто близько 20 листів Рахункової палати, близько 2-х сотень звернень громадян та громадських організацій, організовано та проведено: парламентські слухання «Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи»; виїзні засідання Комітету до м. Славутич Київської області, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, м. Івано-Франківська, м. Мелітополь Запорізької області; комітетські слухання «Про екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні», на яких детально розглядались питання екологічної безпеки зазначених регіонів.

Особливий акцент Володимир Чуб зробив на участі Держекоінспекції при розгляді Комітетом понад 170 законопроектів, які зокрема законодавчо врегульовують проблемні моменти у галузі здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та сприяють більш дієвому нагляду (контролю) Держекоінспекції щодо екологічної безпеки у всіх сферах господарської діяльності. Як найсвіжіший приклад навів прийняті Верховною Радою України 10 жовтня 2013 року у першому читанні за основу: проект Закону України про внесення змін до Водного і земельного кодексів України щодо земель водного фонду (реєстр. № 2183а), яким передбачається внести зміни до статті 60 Земельного кодексу України та статті 88 Водного кодексу України для запровадження можливості встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів без розроблення окремих проектів землеустрою, оскільки розроблення таких проектів потребує додаткових коштів, часу; та проект Закону України про внесення змін до статті 12 Закону України «Про екологічний аудит» щодо об‘єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку (реєстр. № 2053а), яким посилюються вимоги щодо проведення обов‘язкового екологічного аудиту підприємств, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

Відмітив, що проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про судовий збір» щодо звільнення від сплати судового збору Державної екологічної інспекції (реєстр. № 2873), щодо якого Комітет рішенням від 15 травня 2013 року рекомендував Комітету з питань податкової та митної політики внести цей законопроект на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу - наразі знаходиться на розгляді Комітету з питань податкової та митної політики та висловив сподівання, що його буде прийнято як Закон.

Володимир Чуб від імені Комітету відмітив, що Комітет задоволений активною позицією керівництва та професіоналізмом фахівців Держекоінспекції України та висловився про необхідність та готовність до подальшої співпраці.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 травня 2024 17:00
20 травня 2024 16:49
17 травня 2024 11:47
15 травня 2024 18:08
15 травня 2024 10:44
14 травня 2024 14:52
10 травня 2024 17:44
09 травня 2024 18:08
09 травня 2024 17:28
06 травня 2024 11:37