Комітет пропонує направити на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поводження з відходами під час їх перевезення), реєстр. № 2598а

25 жовтня 2013, 09:08

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи пропонує направити на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поводження з відходами під час їх перевезення), поданий народними депутатами України Долженковим О.В., Києм С.В. (реєстр. № 2598а).

Запропоноване авторами визначення "спеціально обладнаний транспортний засів" не відповідає основним засадам діяльності автомобільного транспорту, визначеним Законом України "Про автомобільний транспорт", що потребує доопрацювання в частині уніфікації термінології.

Оскільки відповідно до статті 1 Закону України "Про відходи" великогабаритні та ремонтні відходи віднесені до побутових відходів запропонована авторами норма щодо перевезення великогабаритних та ремонтних відходів вже визначена статтею 35-1 Закону.

Члени Комітету також звернули увагу на безпідставність посилення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, утилізації та видалення, оскільки статистичні дані свідчать про тенденцію до зменшення випадків даних правопорушень.