Комітет розглянув проект Закону України "Про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення" (реєстр. № 3066)

11 жовтня 2013, 19:20

На своєму засіданні 9 жовтня, Комітет розглянув проект Закону України “Про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення", підготовлений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 3066 від 09.08.2013 р.).

Метою законопроекту є визначення загальних правових та організаційних засад функціонування дозвільної системи в органах внутрішніх справ, а саме видачі дозволів на право придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання спеціально визначених предметів, матеріалів і речовин, на відкриття та функціонування об’єктів, де вони зберігаються чи використовуються.

Законопроектом буде розмежовано поняття дозвільної системи (забезпечується органами внутрішніх справ) та дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

Також установиться вичерпний перелік об’єктів дозвільної системи, буде впроваджено поняття поводження з об’єктами дозвільної системи, дозволу та буде сформульовано загальні вимоги умови охорони приміщень для зберігання, продажу і використання об’єктів дозвільної системи.

Своїм рішення Комітет рекомендував Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, за результатами розгляду у першому читанні Закону України “Про дозвільну систему у сфері поводження із спеціально визначеними видами зброї, бойовими припасами до неї, засобами індивідуального захисту та активної оборони, вибуховими матеріалами промислового призначення".