Комітет розглянув та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про зелені насадження міст та інших населених пунктів (доопрацьований) (реєстр. № 2625 від 02.10.2013 року)

12 листопада 2013, 18:13

Комітет з  питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні 6 листопада 2013 року розглянув та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про зелені насадження міст та інших населених пунктів (доопрацьований) (реєстр. № 2625 від 02.10.2013 року), внесений народними депутати України Балицьким Є.В., Котеляк Л.Л., Кузьменком С.А., Литвиновим Л.Ф., Боярським Ю.І., Брайком С.Б., Парасківим О.Д., Сікорою О.М.  за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Законопроект, спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин, пов’язаних зі створенням, утриманням, охороною і відновленням зелених насаджень міст та інших населених пунктів України. У ньому визначаються: система органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, що здійснюють управління у даній сфері, та їх повноваження, правові засади охорони, інвентаризації, обліку та ведення реєстру зелених насаджень, основні вимоги щодо захисту зелених насаджень при здійсненні містобудівної та підприємницької діяльності й користування зеленими зонами, а також встановлюються вимоги щодо фінансування заходів з утримання та відтворення зелених насаджень, організації контролю щодо їх охорони, передбачається відповідальність за порушення законодавства про зелені насадження.