Комітет розглянув проекти законів України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами), (реєстр. № 4774), та про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами), (реєстр. № 4775).

12 червня 2014, 14:59

відходи

            Комітет рекомендує парламенту повернути на доопрацювання суб’єктам законодавчої ініціативи проекти законів України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами), поданий народними депутатами України Дерев’янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л. (реєстр. № 4774), та про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збору за операції поводження з відходами), поданий народними депутатами України Дерев’янком Ю.Б., Шевченком А.В., Канівцем О.Л., Пацканом В.В., Гончаровим А.Д., Карташовим Є.Г. (реєстр. № 4775).

Законопроектом пропонується запровадження місцевого збору – збору за операції поводження з відходами, який буде встановлюватися місцевими радами.

Запровадження нового збору без скасування встановлених Законом "Про відходи" та Податковим кодексом України обов’язкових платежів (послуг з вивезення побутових відходів та екологічного податку, що справляється за розміщення відходів) призведе до подвійної оплати наданих послуг.