РІШЕННЯ КОМІТЕТУ №19/1 ВІД 01.07.2015 про проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами)

07 липня 2015, 16:24

верховна рада україни

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

1 липня  2015 р.                                19/1

 

Про проект закону України про внесення змін

до Закону України "Про відходи"

(щодо поводження з небезпечними відходами)

 

            Розглянувши проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами), поданий народними депутатами України Тригубенком С.М., Томенком М.В., Рибаком І.П, Недавою О.А., Рибалкою С.В. (реєстр. № 2950 від 22.05.2015 р.), Комітет відмічає.

            Метою законопроекту є створення послідовного, адаптованого до вимог європейського та національного законодавства  механізму поводження з небезпечними відходами: від отримання ліцензії до здійснення господарської діяльності поводження з небезпечними відходами.

            Проектом усуваються нормативні колізії, що виникли із прийняттям Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності", з одного боку, та нормами спеціального законодавства про відходи, з іншого.

            На думку авторів законопроекту у разі його прийняття можна буде забезпечити попередження правопорушень у сфері поводження з небезпечними відходами, створяться умови для належного системи управління небезпечними відходами.

            Проект закону підтримується Міністерством екології та природних ресурсів України та Громадською спілкою "Асоціація підприємств поводження з небезпечними відходами".

            Головне науково-експертне управління пропонує за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

 

            Комітет вирішив:

 

            1. Рекомендувати Верховній Раді України проект закону України про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо поводження з небезпечними відходами) прийняти за основу.

 

            2. Визначити співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Рибака І.П.

 

Голова Комітету                                  М.Томенко