Комітет розглянув на своєму засіданні 30.06.2015 року проект постанови Верховної Ради про звільнення Шевченка І.А. з посади Міністра екології та природних ресурсів України (реєстр. № 2172а).

30 червня 2015, 17:55

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув на своєму засіданні 30.06.2015 року проект постанови Верховної Ради України про звільнення Шевченка І.А. з посади Міністра екології та природних ресурсів України (реєстр. № 2172а від 30.06.2015 р.), внесений Кабінетом Міністрів України, та за результатами обговорення прийняв рішення підтримати проект постанови (реєстр. № 2172а).

У виступах народних депутатівчленів Комітету наголошувалося на незадовільній роботі Міністерства екології та природних ресурсів України, непродуктивній законотворчій роботі, а саме, Міністерством не проведено роботу, пов’язану з підготовкою та внесенням найважливішіших проектів законів, спрямованих на реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС; відсутності взаємодії та співпраці з профільним Комітетом Верховної Ради України; не задовільній кадровій політиці, зокрема, підборі кадрів не за фаховим принципом та перетворення Міністерства на не функціональний орган.