Комітет рекомендує доопрацювати законопроект про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо необов'язковості вивчення надр в окремих випадках видобування підземних вод), реєстр. № 4347 (доопр.)

14 липня 2016, 08:39

7 липня 2016 р. Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув доопрацьований законопроект про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо необов'язковості вивчення надр в окремих випадках видобування підземних вод, реєстр. № 4347), внесений народним депутатом України Вадатурським А.О.

Законопроектом пропонується визначити окремі випадки видобування підземних вод без попереднього геологічного вивчення надр.

За висновком, схваленим профільним Урядовим комітетом, в також відповідно до листа Державної служби геології та надр, законопроект не підтримується, бо у разі його прийняття буде порушено стадійність геологорозвідувальних робіт, що може призвести до втрат геологічної інформації, отриманої при геологічному вивченні надр.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України також висловило зауваження до законопроекту, проте вважає, що його може бути прийнято за основу.

До законопроекту не додано перелік нормативних актів, передбачених частиною 8 статті 90 Регламенту Верховної Ради України.

Зважаючи на викладене, Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України повернути законопроект на доопрацювання.