Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України № 5283 "Про захист тварин від жорстокого поводження" (щодо використання тварин у пересувних цирках)

09 листопада 2016, 09:40

Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України № 5283 "Про захист тварин від жорстокого поводження" (щодо використання тварин у пересувних цирках), поданого народними депутатами України Ляпіним І.О., Гузем І.В., Вознюком Ю.В., Кодолою О.М., Лубінцем Д.В., Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 5283).

Проект розроблений з метою забезпечення захисту тварин від жорстокого поводження, які перебувають у неволі у пересувних цирках.

Для реалізації цієї мети пропонується доповнити статтю 25 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" новою частиною, якою "забороняється використання тварин у пересувних цирках".

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, практика показує, що у пересувних цирках неможливо створити умови для тварин, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям, оскільки гастрольний характер діяльності не дає такої можливості.