Інформація щодо проекту закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом (реєстр. № 3603)

19 вересня 2016, 15:01

У відповідності до Постанови Верховної Ради України від 19 травня 2016 року № 1380-VІІІ Комітет розглянув доопрацьований до другого читання за участю народних депутатів - суб’єктів права законодавчої ініціативи проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом (реєстр. № 3603).

Метою прийняття Закону є удосконалення законодавства України з метою впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами і адаптація водного законодавства до законодавства ЄС.

До зазначеного законопроекту внесено 114 пропозицій народних депутатів України. З них 93 пропозиції враховано (у тому числі частково та редакційно) і 21 пропозиція відхилена.

При доопрацюванні законопроект доповнено положеннями щодо створення басейнових рад для забезпечення раціонального використання, охорони та відтворення водних ресурсів з урахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін, уточнені повноваження центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування тощо.

 

Порівняльна таблиця до законопроекту додається.