Голова Комітету О.Бондаренко обговорив можливості реалізації в Україні проектів у сфері поводження з відходами в ході зустрічі з керівництвом міжнародної групи компаній “Veolia”

01 жовтня 2019, 19:07

 1 жовтня 2019 року Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко провів робочу зустріч з Віце-президентом компанії “Veolia” і керівником зони Центрально-Східної Європи Філіппом Гітардом та Виконавчим директором з питань поводження з відходами компанії “Veolia” у Центрально-Східній Європі та Україні Маттіасом Фогелем.
Метою зустрічі було обговорення можливостей реалізації інвестиційних проектів компанією “Veolia” в Україні, зокрема будівництва об'єктів у сфері поводження з відходами.
Спеціалісти компанії “Veolia” поділилися набутим досвідом та технологічними новинками у сферах поводження з побутовими відходами та реалізованими інвестиційними проектами в країнах Центральної та Східної Європи.
В Україні Компанія працює з 1995 року. Це була перша на українському ринку світова компанія, що пропонує комплексні рішення у сфері поводження з відходами. Пан Філіпп Гітард зосередив увагу на інноваціях, в яких лідирує Компанія, і як вони можуть бути реалізовані в України.
Підчас зустрічі обговорювалися першочергові та стратегічні кроки розвитку сфери поводження з відходами в Україні.  Голова Комітету Олег Бондаренко відмітив, що Україна зацікавлена у співпраці з міжнародними донорськими організації у розробці стратегії розвитку сфери поводження з відходами, поділився з учасниками зустрічі тим, що наразі в Україні відбувається перехід до інтегрованого підходу до управління відходами, запевнив, що Комітет і надалі буде працювати над адаптацією законодавства про відходи до законодавства ЄС і визначення шляхів його удосконалення,  комплексних стратегій і програм на державному рівні.
Голова Комітету поінформував про розгляд на засіданнях Комітету законопроектів, які зареєстровані у Верховній Раді України і стосуються сфери поводження з відходами, передбачають врегулювання питань поводження з окремими видами відходів, базових принципів, які будуть закладені у Національну стратегію поводження з відходами тощо.
Очільник Комітету висловив сподівання, що їх прийняття сприятимуть створенню належних умов для створення індустрії поводження з відходами та усуненню зловживань з боку муніципальних органів, юридичних та фізичних осіб у цій сфері.
Також Голова Комітету запропонував учасникам зустрічі висловити свою точку зору та пропозиції до проекту закону про концесію, який розглядається у Верховній Раді України.
Олег Бондаренко запевнив учасників зустрічі, що Комітет готовий максимально сприяти тому, що б пропозиції міжнародних партнерів були адаптовані в рамках національної стратегії управління відходами.