30 вересня 2019 р. Комітет розглянув на своєму засіданні питання про створення робочої групи із законодавчого врегулювання питань щодо видобутку бурштину

02 жовтня 2019, 16:58

30 вересня 2019 р. Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування розглянув на своєму засіданні питання про створення робочої групи із законодавчого врегулювання питань щодо видобутку бурштину.
Під час обговорення учасники засідання дійшли згоди про необхідність негайного законодавчого врегулювання діяльності щодо видобутку бурштину. Зокрема йшлося про видобуток бурштину і подальші операції з ним, рекультивацію порушених земель, виведення діяльності, пов'язаної з бурштином, з кримінального русла, а також вирішення супутніх соціальних питань.
Учасниками засідання взято до відома інформацію Міністра енергетики та захисту довкілля Оржеля О. А. про розроблення Кабінетом Міністрів України законопроектів задля врегулювання зазначених питань та їх подання до Верховної Ради України найближчим часом.
До складу утвореної робочої групи під головуванням Голови Комітету, народного депутата України Бондаренка О. В. увійшли Міністр енергетики та захисту довкілля Оржель О. А., народні депутати України, керівники і власники видобувних підприємств, фахівці, представники надрокористувачів та громадськості.