Комітет висловлюється на користь прийняття за основу проекту Закону № 2135 про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо захисту населення від шуму та інших факторів

02 жовтня 2019, 12:40

Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує прийняти за основу проект Закону реєстр. № 2135 про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо захисту населення від шуму та інших факторів.
На своєму засідання 01.10.2019 року Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо захисту населення від шуму та інших факторів (реєстр. №2135 від 12.09.2019 р.), внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Абдулліним О.Р., Цимбалюком М.М. та Лабунською А.В.
Метою законопроекту є усунення розбіжностей між окремими положеннями статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та їх правозастосуванням, а також вдосконалення та осучаснення положень зазначеного Закону.
Законопроектом пропонується внести зміни до назви статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», замінивши поняття неіонізуючих випромінювань на електромагнітних випромінювань. На думку авторів поняття електромагнітне випромінювання є ширшим по відношенню до поняття неіонізуюче випромінювання.
Законопроектом пропонується заборону користування будь-якою звуковідтворювальною апаратурою на захищених об'єктах замінити на заборону створення шуму будь-якою звуковідтворювальною апаратурою на захищених об'єктах, адже не вся звуковідтворювальна апаратура може потенційно створювати загрозливий шум.
За підсумками обговорення Комітет з питань екологічної політики та природокористування вирішив рекомендувати Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо захисту населення від шуму та інших факторів (реєстр. №2135).