Комітет вирішив рекомендувати відправити на доопрацювання проект Закону №2273 про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо надходжень до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей податку на доходи фізичних осіб та екологічного податку)

06 листопада 2019, 19:03

Комітет розглянув відповідно до предметів відання проект Закону України про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо надходжень до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей податку на доходи фізичних осіб та екологічного податку) (реєстр. №2273 від 16.10.2019 р.), внесений народними депутатами України Ткаченком М.М., Горбенком Р.О., Трухіним О.М., Кузнєцовим О.О.
Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, реалізація запропонованого проекту Закону України не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України, але призведе до перерозподілу як доходів, так і витрат між державним та місцевими бюджетами. Проте, у разі прийняття законопроекту скоротяться надходження до загального фонду державного бюджету.
Пунктом 3 статті 91 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» визначено, що у разі внесення законопроекту, проекту іншого акта, прийняття якого призведе до зміни показників бюджету (надходжень бюджету та/або витрат бюджету), суб'єкт права законодавчої ініціативи зобов'язаний додати фінансово-економічне обґрунтування (включаючи відповідні розрахунки). Фінансово-економічне обґрунтування у матеріалах законопроекту відсутнє.
За результатами обговорення законопроекту Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань бюджету внести пропозицію Верховній Раді України проект Закону України про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо надходжень до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей податку на доходи фізичних осіб та екологічного податку) (реєстр. №2273 від 16.10.2019 р.), внесений народними депутатами України Ткаченком М.М., Горбенком Р.О., Трухіним О.М., Кузнєцовим О.О., за результатами розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.