Комітет підтримує прийняття за основу проекту Закону № 2296 про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення

14 листопада 2019, 11:22

Комітет з питань екологічної політики та природокористування пропонує прийняти за основу проект Закону  України про внесення змін до  деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров’я населення (реєстр. № 2296 від 21.10.2019 р.), поданий народними депутатами України Радуцьким М.Б. та іншими народними депутатами України.
Законопроектом передбачено зниження  рівня забруднення атмосферного повітря, рівнів шуму в містах України, попередження захворюваності населення, зниження рівнів його смертності та підвищення тривалості життя шляхом запровадження часового обмеження руху великовагових транспортних засобів територією міст, чисельність населення яких перевищує 250 тис. осіб.
Так, ряд законів України доповнюються положеннями про недопущення перевищення рівнів шуму під час руху автомобільного транспорту в населених пунктах, а також щодо необхідності розробки програм оздоровлення атмосферного повітря і комплексних заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря та покращення стану здоров’я населення у разі перевищення державних медико-санітарних нормативів та/або  нормативів екологічної безпеки на відповідній території.