27 січня 2021 р. відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Комітет
27 січня 2021, 17:09

 

27 січня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Відповідно до порядку денного Комітет розглянув питання законопроектної та організаційної роботи.

Зокрема, Комітетом було заслухано інформацію щодо законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідального поводження з домашніми та дикими тваринами, які утримуються у неволі (реєстр. № 3796), поданий народними депутатами України Овчинниковою Ю.Ю., Бондаренком О.В., Криворучкіною О.В., іншими народними депутатами України та запропоновано розглянути його після надання пропозицій підкомітетом з питань лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об‘єктів природно-заповідного фонду.

Було також заслухано інформацію щодо законопроектів про відходи електричного та електронного обладнання (реєстр. № 2350), поданий народними депутатами України Маріковським О.В., Бондаренком О.В., Нестеренком К.О. та іншими народними депутатами України, про батареї і акумулятори (реєстр. № 2352), поданий народними депутатами України Маріковським О.В., Бондаренком  О.В., Нестеренком  К.О. та іншими народними депутатами України. Комітет рекомендував розглянути зазначені законопроекти після прийняття рамкового закону про управління відходами.

Комітет розглянув законопроекти про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб (реєстр. № 4555), поданий Кабінетом Міністрів України та альтернативний до нього про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб (реєстр. № 4555-1), поданий народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В. та Морозом В.В. За результатами розгляду, Комітетом підтримано обидва законопроекти та запропоновано Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів самостійно визначитись щодо рішення по цим законопроектам.

Розглянувши законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг окремим категоріям громадян України, що звертаються за вчиненням консульських дій (реєстр. № 4539), поданий Кабінетом Міністрів України, Комітет підтримав його прийняття за основу.

За результатами розгляду законопроектів про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї (реєстр. № 4335), поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Матусевичем О.Б., Кривошеєвим І.С. та іншими народними депутатами України та альтернативного законопроекту про цивільну зброю та боєприпаси (реєстр. № 4335-1), поданий народним депутатом України Шараськіним А.А., Комітет підтримав прийняття законопроекту (реєстр. № 4335) за основу.

Комітетом було розглянуто законопроекти про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї» (реєстр. № 4336), поданий народними депутатами України Фрісом І.П., Матусевичем О.Б., Кривошеєвим І.С. та іншими народними депутатами України, альтернативний до нього про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про цивільну зброю та боєприпаси» (реєстр. № 4336-1), поданий народним депутатом України Шараськіним А.А. та підтримано прийняття законопроекту (реєстр. № 4336) за основу.

Окрім цього, Комітет розглянув питання про проект Звіту про роботу Комітету за період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 року – січень 2021 року) та вирішив його затвердити.

Також, Комітетом було розглянуто питання про листи народних депутатів України – членів Комітету Прощука Е.П. та Якименка П.В. щодо змін у назвах та складі підкомітетів. За результатами розгляду Комітет підтримав пропозицію ліквідувати підкомітет з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів та підкомітет з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища. Також, Комітет прийняв рішення створити два підкомітети: підкомітет з питань охорони і раціонального використання надр, визначивши головою підкомітету народного депутата України Якименка П.В.; підкомітет з питань охорони і раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища, визначивши головою народного депутата України Прощука Е.П.

Переглянути відеоматеріали